Cumartesi Anneleri 836. hafta: Talat Türkoğlu için adalet istiyoruz

Cumartesi Anneleri 836. haftada Talat Türkoğlu için Adalet istiyor. Türkoğlu ailesi tüm zorluklara rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getirirken, davanın avukatı Tuncer, sorumlu devlet olduğu için sonuç elde etmenin mümkün olmadığına dikkat çekti. 

Gözaltında kaybedilenler için adalet arayışı 836. haftasında. Cumartesi Anneleri bu hafta gözaltında kaybedilişinin 26. yılında Talat Türkoğlu için mücadele yürüten Türkoğlu ailesinin sesine ses oldu. 

Covid-19 salgını nedeniyle online düzenlenen basın açıklamasında Türkoğlu’nun kardeşleri Münibe, Ayşe, Fatma ve Hasan Türkoğlu söz aldı. 1996 yılından bu yana mücadele ettiklerini ve tüm yetkili makamlara başvurmalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerinin altını çizen Türkoğlu kardeşler, “Biz aramaya devam ediyoruz Ta ki bütün kayıplar bulunana kadar” dedi. Türkoğlu kardeşler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. 

AV. TUNCER: SORUMLU DEVLET OLDUĞUNDAN SONUÇ ELDE ETMEK MÜMKÜN OLMUYOR
Dosyanın avukatı Gülizar Tuncer de davanın Türkiye ve Kürdistan’da gözaltında kaybedilenlerin dosyasından farklı olmadığını dile getirdi. Zorla kaybetmelerin, insanlığa karşı suç olarak değerlendirilmediği için adli suç muamelesi gördüğünü ve zamanaşımına uğradığını dile getiren Tuncer, “Zorla kaybetmeler bir devlet politikası olarak devrede olduğu ve devlet adına hareket eden resmi ya da gayri resmi görevliler tarafından bu suç işlendiğinden devletin sorumluluğunu ortaya koymak, sonuç elde etmek mümkün olmuyor” dedi. 

’25 YILDIR ADALET İSTİYORUZ’
836. haftanın basın metnini Tuğba Zehra Sağlam okudu. Türkoğlu dosyasına ilişkin, 25 yıldır yetkililer tarafından gözaltında kaybetmelere ilişkin tüm soruların yanıtsız bırakıldığına dikkat çeken Sağlam, “Gözaltında kaybedilişinin 25. yılında Talat Türkoğlu için adalet istiyoruz. Kaç yıl geçerse geçsin Talat Türkoğlu ve tüm kayıplarımız  için adalet istemekten, devletin hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan, 137 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.