Devrimci Anarşist Federasyon: “Emine Şenyaşar’ın Çığlığı Bizim Çığlığımızdır”

Devrimci Anarşist Federasyon (DAF), 2018 yılında AKP’li İbrahim Halil Yıldız ve korumalarının saldırısında iki oğlunu ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar’ın 36 gündür Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti için bir bildiri yayımladı.

Bir anne 36 gündür oğluyla birlikte Urfa Adliyesi önünde, katledilen iki oğlu ve eşi için adalet nöbetinde. 2018 genel seçimleri öncesinde Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP’li vekil adayı İbrahim Halil Yıldız, korumaları ve akrabalarıyla birlikte Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkana saldırarak Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar’ı yaralamış, kaldırıldıkları hastanede katletmişti. Katliamın üzerinden 3 yıl geçti.

Şenyaşar ailesi katliamdan sonra Suruç’u terketmek zorunda kalmıştı. Evet, zorunda kalmışlardı çünkü yaralı olarak hastaneye kaldırılan Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar hastanede polis gözetiminde kesici aletler ve onlarca kurşunla öldürülmüştü. Katliamdan sağ kurtulan oğul Fadıl Şenyaşar ise devletin adaletsizliğiyle tutuklandı. Anne Emine Şenyaşar, tehditler karşısında, diğer oğlunu da kaybetmemek için yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldı.

Şimdi ise Emine anne, oğlu Ferit Şenyaşar ile Urfa Adliyesi’nin önünde, 36 gündür adalet arayışında. Oğlu Fadıl’ın serbest bırakılmasını ve katillerin tutuklanmasını istiyor. Bu çığlığa devletin cevabı, her gün gerçekleşen bu adalet direnişine saldırmak oluyor. Ama bu saldırılar boşuna!

Evet, boşuna diyoruz, çünkü siz bu adalet çığlığından korkanlarsınız. Çığlığı susturmak için polislerinizi saldırtanlarsınız. Adalet, gerçek adalet için direnenlerin bir gün saraylarınızı yıkacaklarını bilirsiniz. Tüm gücünüzle saldırmanıza rağmen korkunuz azalmaz, çünkü bilirsiniz anaların öfkesinin katilleri boğacağını.
 
Buradan tekrar söylüyoruz: Adına adalet sarayı dediğiniz o adaletsizlik zindanlarına yarın yüzbinler, milyonlar olarak geleceğiz. İşte o zaman saraylarınızı, adaletsizlik zindanlarınızı başınıza yıkacağız!

– Devrimci Anarşist Federasyon