Taksim’in Farklı Noktalarında 1 Mayıs Eylemleri Gerçekleştiriliyor

Devlet “tam kapanmayı” öne sürerek 1 Mayıs’ı engellemeye çalışsa da sabah saatlerinden itibaren Taksim’in farklı noktalarında devrimci örgütler ve sendikalar 1 Mayıs eylemleri gerçekleştiriyor.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü, Taksim Tarlabaşı’nda “1 Mayıs alanı Taksim’dir” pankartı açarak yürüyüşe geçti. Ali Ekber Erarslan ve Gamze Nihal İyidoğan polis tarafından gözaltına alındı.

Mecidiyeköy’den Taksim’e yürüyen Yeni Demokrasi gazetesi okurları ile Yeni Demokrat Gençlik üyelerine polis saldırdı.

Osmanbey’de ise, Üniversite Öğrencileri imzalı pankart ile Taksim’e çıkmak isteyen bir grup polis saldırısına uğradı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Umut-Sen üyeleri de “1 Mayıs meydanı Taksim’dir” sloganı ile Dolmabahçe’den Taksim yönüne doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi’nde 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isteyen 19 kişi polis saldırısıyla gözaltına alındı.

Yine Mecidiyeköy’de BDSP üyesi bir grup Taksim’e yürümek isterken polis saldırısına uğrayarak gözaltına alındı.

Tarlabaşı Ömer Hayyam Köprüsü altından Taksim’e yürüyen Gençlik Komiteleri üyesi bir grup İstiklal Caddesi’ne çıkarken polis saldırısıyla gözaltına alındı.

“Taksim’de ısrar devrimde ısrar!” pankartı açan Mücadele Birliği okuru iki kişi de Sıraselviler Caddesi’nde polis saldırısı sonucu gözaltına alındı.

Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi 10 kişi de, İstiklal Caddesin’den Taksim’e yürümek isterken polis saldırısıyla gözaltına alındı.

Taksim ve çevresindeki eylemler, devletin kolluk güçlerinin tüm engellemelerine rağmen sürüyor.