Livorno’da Liman İşçilerinin Yükleme Yapmayı Reddettiği Geminin Bağlantısı Şaşırtmadı

İtalya’nın Livorno Limanı’ndan İsrail’e silah taşıyacak Asiatic Island  isimli kargo gemisine liman işçileri, Filistin halkının İsrail saldırılarına karşı yaşam mücadelesiyle dayanışmak için yükleme yapmayı reddetti. Deniz İşçileri’nin sosyal medya hesabında yer alan habere göre, “Asiatic Island” adlı geminin TC Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na amfibi hücum bot üreten armatör Nevzat Kalkavan’a ait olduğu belirtildi.

Asiatic Island isimli kargo gemisi geçtiğimiz cuna günü İtalya’nın Livorno limanına ulaşmıştı. Cenovalı Otonom Liman İşletmeleri Kolektifi’nin ve WeaponWatch kuruluşunun hazırladığı raporla birlikte, L’Unione Sindacale di Base sendikasında örgütlü olan liman işçileri geminin İsrail’in Aşdod limanına gidecek olan silah ve patlayıcılarla yükleneceğini öğrendi. Sendika, bunun üzerine Asiatic Island gemisi dahil İsrail’e gidecek hiçbir geminin geçişine izin vermeyeceklerini açıkladı

Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan çok sayıda ihale alan Turkon Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan, 2016’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile amfibi hücum gemisi ‘Anadolu’ inşa başlangıç töreninde geminin teslim tarihi ile ilgili olarak girdiği “diyalog” ile gündeme gelmişti. Törende Erdoğan, Nevzat Kalkavan’a, “Nevzat bey, bu 5.5 yıl olmaz. 4 yıl olsun. Bakın Genelkurmay Başkanım 3 diyor, bunu 4’e çektiğimiz zamandan itibaren yeni siparişler geleceği gibi, bizim de yeni siparişlerimiz olacak. 4 bizde çok önemli. Biliyorsunuz?” demiş, Kalkavan da Erdoğan’ın bu talebine olumlu yanıt vermişti.