Özışık Kardeşlerin Evlerine Polis Baskını

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, haklarında  suç duyurusunda bulunduğu, isimlerinin önünde “gazeteci” titri taşıyan şahıslar Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin evi ve iş yerleri polis tarafından basıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na Hadi Özışık ve Süleyman Özışık kardeşlerin ikametlerinde arama yapılması için talimat yazması sonrası, Özışık kardeşlerin evinde arama gerçekleştirildi. Aramada Özışık kardeşlere ait iki bilgisayar ve iki cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.

Ne Olmuştu?

Çeteci Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde, videolarında dile getirdiği ifşaatlarla hedef aldığı isimler arasında olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında arabulucu olduğu söylenen, ancak bunu reddeden “gazeteci” Hadi Özışık ile gerçekleştirdiği görüntülü görüşmeleri, kendi twitter hesabından paylaşmıştı. Sonrasında ise Soylu, TRT Haber’de konuk olduğu programda Özışık kardeşlerden şikayetçi olacağını söylemişti.

Süleyman Soylu’nun, Türkiye Gazetesi ile birlikte medyadaki operasyon aparatlarından olan İnternet Haber’in sahibi olan Özışık kardeşler hem Peker hem de Soylu ile olan “yakın dostlukları” ile biliniyordu.