Bekçi Terörüne Karşı Emniyet Müdürü “Müsterih Olun” Dedi

Iğdır Emniyet Müdürlüğü, kentte 2 kişiye yönelik bekçi ve polis şiddetine dair yaptığı açıklamada, “Müsterih olun” dedi. Bekçi şiddetine dair yeni görüntüler de ortaya çıktı. Şiddete ilişkin adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. Asla müsamaha gösteremeyeceğimiz bir durum. Müsterih olun lütfen” denildi.

Iğdır merkeze bağlı Söğütlü Mahallesi’nde 19 Mayıs gece saatlerinde dışarıda olan 19 yaşındaki Emre Sabur ve 16 yaşındaki Kerimcan Elalmış bekçi ve polisler tarafından durdurularak Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirildi. Bekçilerin gençlere sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatlerde dışarıda olmamaları yönünde argo kelimeler kullanarak sözlü saldırıda bulunması üzerine gençler tepki gösterdi. Ardından 16 yaşındaki Kerimcan Elalmış’ın boğazını sıkan bekçiler, her iki gencin yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıktı. Olay yerine gelen takviye polis ve bekçiler de Sabur ve Elalmış’ı ters kelepçeleyerek şiddet ve saldırılarını sürdürdü.

Kolluk güçlerinin şiddetini gören çevredekilerin bekçi ve polislere tepki göstermesi üzerine bekçi ve polisler çevredekilere silah doğrultarak küfretmeye başladı. Daha sonra gözaltına alınan Sabur ve Elalmış Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Sabaha kadar gözaltında kalan 2 kişi sağlık kontrolünden geçirilmeden ve darp raporu alınmadan polis merkezine çağrılan ailelerine teslim edildi. Teslim edilme sırasında polisler hakaret ve küfür etmeye devam etti.

Aileler daha sonra hastaneye giderek darp raporu aldı ve polis ile bekçiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şiddet gören gençler ise bekçi ve polislerden şikayetçi olmalarına rağmen halen ifadelerine başvurulmadı.

Öte yandan yaşanan şiddeti yansıtan bir başka video da ortaya çıktı. Görüntülerde çocukların bağırışları dikkat çekerken, evlerinden olayı görüntüleyenlere bağıran polis, çekim yapılmamasını istiyor. Kamera kaydı alanların ise “Vurmayın, vurmayın” sesleri de kayıtlarda yer alıyor.