Homofobik Futbol Yorumcuları Pride Tişörtü Giyen Taylan Antalyalı’yı Hedef Gösterdi

Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı’nın üzerinde LGBTİ+ bayrağı renkleri bulunan ve “Powered by Pride” yazan bir tişörtle paylaşım yapması üzerine “hassas değerleri” incinen homofobik futbol yorumcuları Turgay Demir ve Emre Boy Antalyalı’yı hedef göstererek mili takımdan çıkartılmasını istedi.

TV 100 kanalında yayınlanan Var Odası’nda futbol yorumculuğu yapan Turgay Demir ve Emre Bol, Taylan Antalyalı’nın giydiği pride tişörtü yüzünden(!) “hassas değerleri” incinince aynı zamanda milli takımda oynayan Antalyalı’nın kadro dışı bırakılmasını ve bir daha alınmamasını söyledi.

Bol, Antalyalı için; “Milli takıma almam, herkes yaşadığı ülkenin ahlakına ananesine saygı duyacak kardeşim. Taylan Antalyalı’nın hangi cinsel ‘şey’e ait olduğunu bilmiyorum. Taylan Galatasaray’dan önce Erzurumspor’da oynuyordu, orada giysin bu tişörtü de görelim”, dedi.

Turgay Demir ise “Bunun [LGBTİ] övülecek neyi var, bunu fikir özgürlüğü olarak nasıl savunursun?”, dedi.

Emre Bol, homofobikliğini Leicester City oyuncusu Jamie Vardy’nin gol sevinci sırasında üzerinde gökkuşağı bayrağı olan korner direğini kırdığı fotoğraf ile taçlandırmaya çalıştı ve LGBTİ+ bayrağını “tepki için” kırdığını söyleyerek manipülasyon yaparak “Ben Vardy’ciyim abi” dedi. Ancak Vardy’nin bayrağı yerine diktiğini ve sonrasında Leicester City LGBTİ+ taraftar grubu “Foxes Pride”a imzalayarak hediye ettiğini söylemedi.