Tüm Emekli Sen’e Polis Engeli: O Vali, O Ankara Emniyeti’nin Mensupları Bilsinler Ki; Mücadelemize Engel Olmazlar

Tüm Emekliler Sendikası’nın ( Tüm Emekli Sen) Ulus’ta yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırısı gerçekleştirdi. Yüzdelik zam değil sözleşme talep eden emekliler, buradaki açıklamada Ankara Valiliğinin ve polisin açıklamaya engel olmasına tepki gösterdi. Engelleme üzerine açıklama sendikanın genel merkezinde gerçekleştirdi.

Tüm Emekli Sen Genel Sekreteri İshak Kocabıyık, “Hakkımız olan ücreti istemek bu ülkede ne zamandan beri suç oldu? Asıl suçlu bu isteklerimizi yerine getirmeyen siyasi iktidar ve onun borazanlığını yapan Ankara Valisidir. Güvenlik güçleri büyük bir marifetmiş gibi neredeyse babaları anneleri yaşındaki insanları engellemekte, zor kullanmakta bir beis görmediler. Buradan şiddetle kınıyoruz, protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm Emekli Sen’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanca bir yaşam mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Kocabıyık, “25 senelik mücadele tarihimizde pek çok Ankara Valisi gördük. Pek çok Ankara Emniyet Müdürü, Güvenlik Şube Müdürü gördük. El üstünde tutulan valilerin 3 gün sonra, 5 gün sonra hapislere atıldığını gördük. Yüz binlerce polisin işinden atıldığını gördük, yaşadık. Bunu yapanlar bunları kulaklarına küpe etsinler. Bizim demokrasi mücadelemiz bizim hak mücadelemiz birkaç polisin engellemesiyle, birkaç valinin siyasi iktidarın hayır demesiyle duracak bir mücadele değildir. Emekliler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hak ve özgürlükleri konusunda, insanca yaşam konusunda, insanca bir ücret konusunda mücadele edecektir. O vali, o Ankara Emniyeti’nin mensupları bunu böyle bilsinler” dedi.

Kaynak: Anayurt- Demet ARAN