Can Dündar’ı Öldürmeye Çalışan Murat Şahin “İyi Hal”den Tahliye Oldu

Devletin, MİT aracılığıyla silah yüklü TIR’larla Suriye’deki cihatçı çetelere silah taşımasını haber yapması bahane edilerek yargılanan ve 6 Mayıs 2016’da görülen duruşma sonrasında Çağlayan Adliyesi’nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Can Dündar’a “vatan haini” diyerek silah sıkan Murat Şahin, yargılandığı davada her zamanki gibi “iyi hal”den tahliye edildi.

6 Mayıs 2016’da gerçekleşen saldırı sırasında Can Dündar yara almadan kurtulmuştu ancak o sırada çekim yapan NTV muhabiri Yağız Şenkal bacağından yaralanarak tedavi edildi. Saldırgan Şahin, göstermelik olarak tutuklandıktan sonra aynı sene Ekim ayında tahliye edilmişti.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görülen davada, saldırgan Şahin’e, “silahla tehdit”,”kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah taşımak”tan toplam 3 yıl 15 gün hapis cezası ve 500 lira da para cezası verildi. Mahkeme, tecavüzcü ve katillere bol keseden dağıtılan “iyi hal” hükümlerini de uygulayarak, Can Dündar’ı öldürme girişiminde bulunan Murat Şahin’i tahliye etti.