Emine ve Ferit Şenyaşar Gözaltına Alındı

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçim sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırıları sonucu eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar günlerdir adalet talebiyle Urfa Adliyesi önünde nöbet tutuyor.

Sabah saatlerinde nöbetlerinin 128’inci gününü gerçekleştirmek için adliye binası önüne gelmek için yola çıktı. Kent girişinde polisler tarafından durdurulan Emine ve Ferit Şenyaşar, “kamu memuruna hakaret etmek” gerekçesiyle haklarında açılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.  

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın bugün gerçekleştirilecek olan etkinlik için Urfa’ya ziyareti öncesi Şenyaşar ailesi yine gözaltına alındı. Buldan, 20 Mayıs’ta Şenyaşar ailesini ziyareti öncesi Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, “Kamu memuruna hakaret” iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Aileler yerine nöbet tutan Buldan’ın kentten ayrılmasının ardından Şenyaşar ailesi serbest bırakılmıştı.