İktidarın “Yangın Yasakları”

Devlet iktidarı 10 gündür süren yangınlarla kriz yaşarken, çareyi en iyi bildiği yönteme başvurmakta buluyor.

Önce RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin televizyon yöneticilerine, “Yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” mesajı gönderdi. RTÜK’ten yapılan açıklamada ise Kurul’un yayıncılardan “hassas davranılmasını isteme ve ikazda bulunma” görevi olduğu belirtildi.

Dünkü gelişmede ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç unsuru içerdiği iddia edilen ‘Help Turkey’ paylaşımlarıyla ilgili resen soruşturma başlattı. Söz konusu “suç unsurunun” devleti aciz ve güçsüz göstermek olduğu söylendi.

Bugün ise devletin en tepesinden bir başka yasak kararı geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangın bölgelerine , görevli olmayanların bundan böyle kesinlikle alınmayacağını açıkladı. Aynı açıklamada Erdoğan, “Help Turkey” kampanyasına da dair konuştu. Korona Krizi, depremler ve son olarak yangınlarda kamuoyuna İBAN numarası veren iktidarın başındaki Erdoğan, söz konusu kampanya için “…Türkiye’yi fakir fukara göstermek için ‘Help Turkey’ diye bir kampanya başlattılar. Bizim söyleyeceğimiz tek şey var: Güçlü Türkiye! Biz güçlüyüz.” diye konuştu.