Afgan Kadınlarla Dayanışma: Yaralarımızdan Tekrar Yeşereceğiz!

Bugün Ankara Kadın Platformu’nun çağrısı üzerine Kadın Örgütleri Afgan kadınlarla dayanışmak için Sakarya Caddesi’nde eylem gerçekleştirdi.

Kadınlar eylem alanına “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganı ile giriş yaptı. Yapılan eylem de Ankara Kadın Platform imzalı “Afganistanlı Kadınlar Yalnız Değildir” pankartı açıldı. Açıklamada “Yaralarımızdan Tekrar Yeşereceğiz”, “Öfkemiz Sınır Tanımaz” , “Taliban Elini Kadınlardan Çek” , “Rojava’dan Afganistan’a Direren Kadınların Yanındayız” dövizleri açıldı.

Sloganların ardından basın açıklaması okundu. Basın açıklaması “Hayatları için direnen Afganistanlı kadınların yanındayız. Dün nasıl Rojavalı kadınlar İŞİD’in erkek şiddetine karşı direndiyse, bugün Afganistanlı kadınlar Taliban şiddetine karşı direnişte. Afganistan halkının Taliban karşısında kendi yaşamlarını yeniden kurmak için bağımsız ve kendi iradelerine dayanan bir yol bulacağına inanıyoruz. Tüm kadınları uluslararası dayanışmaya, Afganistanlı kadınların çığlığına ortak olmaya çağırıyoruz. ” denilerek sonlandırıldı.