ESP/SGDF Operasyonu |11 Kişi Serbest Bırakıldı

ESP ve SGDF’ye yönelik olarak, geçtiğimiz 10 Eylül günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla, polis baskınları ile gözaltına alınan 10’u kadın 18 kişiden 11’i serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan Şükran Yaren Tuncer, Mehmet Ali Tosun, Tuna Turhan, Gökçe Otlu Talipoğlu, Emine Kaya, Betül Yıldırım, Şirvan Çeliker, Sinan Yalçın, Sibel Bekiroğlu, Mehmet Mutlu ve Şule Duman, ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirildi. Savcılığa çıkarılan 11 kişi ifadeleri alınmadan Ankara 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikte ifadeleri alınanlardan Şükran Yaren Tuncer haftada iki, Gökçe Otlu Talipoğlu ve Şirvan Çeliker haftada bir defa imza atmak koşulu ile, Betül Yıldırım dışındakiler ise yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakıldı.

Ece Şimşek, Mustafa Bayraktar, Murat Kaçar, Gökhan Cice, Tuğçe Atasağun, Gizem Yılmazer ve Barış Can Altınok’un ise halen gözaltında tutuldukları ve yarın adliyeye getirilmesi bekleniyor.