HDP Gençlik Meclis Üyesi Ezgi Orak Kaçırıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Ezgi Orak, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Cebeci mevkiinde saat 17.00 sıralarında kaçırıldı. Orak ve iki arkadaşı Cebeci’den Kızılay’a doğru ilerlerken sivil bir araç tarafından önleri kesildi. Sivil polis olduklarını iddia eden 3’ü erkek bir kadın kimlik göstermeden Genel Bilgi Tarama (GBT) gerçekleştirdi. Orak’a hakkında yakalama kararı olduğu belirtilerek, zorla araca bindirilmeye çalışıldı. Orak’ın yakalama kararına dair belge istemesine karşın bir şey göstermeyen kişiler, zorla araca bindirdi. Orak’ın araca bindirilmesine tepki gösteren iki kişi de şahıslar tarafından darp edildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan kaçırıldığı esnada yanında olan arkadaşlarıı, Orak’ın zorla araca bindirildiğini ve nereye götürüleceğine dair bilgi verilmediğini belirtti. Arkadaşları Orak’ın 06 DB 3154 plakalı gri kornet bir araca bindirildiğini aktardı.

Orak’ın nereye götürüldüğüne dair henüz bir bilgi alınamadı. Kaçırma olayı ardından Orak’ın avukatları Ankara TEM şubeyi aradı. TEM Şube tarafından Orak’ın oraya götürülmediği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE AJANLIK TEKLİF EDİLMİŞTİ

Orak, daha önce hakkında ihbar olduğu gerekçesiyle 27 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alınmıştı.  Orak gözaltı ardından sivil polisler tarafından ajanlaştırma tehdidiyle karşı karşıya kalmıştı. Orak, söz konusu tehditlere ilişkin 18 Ocak 2021 tarihinde İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’ne başvuruda bulunmuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı