"Enter"a basıp içeriğe geçin

Anarşist Kadınlar’la 8 Mart’ta Koy Elini Beline!

emma01_

Anarşist Kadınlar’la 8 Mart’ta Taksim de, 9 Mart’ta Kadıköy de

SENDE KOY ELİNİ BELİNE

Bizler, her gün öldürülenleriz, bizler her gün tacizlerle, tecavüzlerle ölmekten beter edilenleriz. Babadan, kocadan, abiden, kardeşten, her gün, her birinden, ayrı ayrı çekenleriz. Bu sistemde tükettikçe tükenen, tükendikçe tüketilenleriz. Reklamlarda pazarlanan, hatta satılığa çıkarılanlarız. Her gün iliğine kadar sömürülen, üstüne emeği görmezden gelinenleriz. Biz kadınlar, erk’ek dünyanıza her gün isyan edenleriz.

Çünkü biliyoruz ki, bu dünyada bize biçilen kaderlere razı gelmeye devam ettikçe, bize dayatılanlara direnmedikçe ölümden de beter hayatlara mahkumuz. Çünkü kadına biçilen rolleri gerçekleştirdiğimiz kadar kabullenir bizi bu sistem, olmaz dedikçe sende yok oluyorsun.

Bu yüzden kabul etmiyoruz bize dayatılan hayatı ve elimizi belimize koyuyoruz. Yetti be! diyoruz bize çektirenlere. Her birimizin görünmeyen, bilinmeyen çilesine bir itiraz, bize çektirenlere bir tavır, sineye çekmeyi bırakıp cevval bir “bana bak” çekmektir hayata diyoruz “elibelinde” olmak ve elibelinde kadınların ellerinden tutup, kara mora çalıyoruz renklerini…

Bizler belki hiç göremeyeceğimiz kadınlar için, YouTube kanalımız aracılığıyla onları bize katılmaya davet ediyoruz, onlarla birlikte yaşamlarımızı dönüştürmek için, elimizi belimize koyuyoruz ve bütün kadınları isyanımızı haykırdığımız her günden bir gün, 8 Mart Cumartesi Taksim’e, 9 Mart Pazar Kadıköy’e elini beline koymaya çağırıyoruz.

Şimdi! Koy Elini Beline

Anarşist Kadınlar
#elibelinde
#koyelinibeline