Yunanistan’da İşçiler Genel Greve Gidiyor

Çatlaklar derinleşiyor, mücadele büyüyor. Yunanistan’da krizin etkisi arttıkça önlem paketleri, ücret kesintileri de art arda sıralanıyor.

Öte yandan özörgütlülük mücadelesi veren Vio. Metal  işçilerinin direnişi 17. ayını geride bırakırken;  26 Eylül Çarşamba günü,  Liberter Sendika Birliği (ESE) nin çağrısıyla, işçiler genel greve gidiyor.

Liberter Sendika Birliği’ nin çağrısı:

 26 EYLÜL’DE HERKES GENEL GREVE

Troyka ve patron tek yumruk olmuş, içinde bulunduğumuz, her gün yaşadığımız durumu tarif etmeye pek gerek duymuyor. Biz hala çalışıyoruz ya da iş arıyoruz. Hepimiz üzerimizdeki sömürünün ne kadar arttığını, ücretlerimizin ne kadar düşürüldüğünü biliyoruz. Fakat açgözlülüğün sonu yok. Onlar serbest ekonomik bölgelerden bahsediyorlar. Yunanistan’ı serbest ekonomik bölgeye dönüştürmeye çalışıyorlar, işçilerin hakları konusunu ise pek önemsemiyorlar. Emeklilik yaşını yükseltmekten, çalışma saatlerini arttırılmasından  yeni kesintilerden bahsediyorlar. Bankaların ve mağazaların mesai saatleri hakkında konuşuyorlar. Tüm bunlar  ülkenin kalkınması için “gerekli fedakarlıklar” olarak sunuluyor. Sorun yalnızca devlet ya da Troyka ile ilgili değil. Hepsinin ötesinde, bu krizden karlı çıkanlar fabrikalarını kapatan patronlar oldu, çünkü onlar şimdi daha karlı bir şekilde işletebilecekleri koşulları oluşturmaya giriştiler ve eğer biz mücadelede örgütlenmezsek bunu çok kolay bir şekilde başaracaklar. Eğer onların bu sözde gücünü sorgularsak başarabiliriz. Kendimize inanırsak ve sadece bu durumu sonlandırmak için  değil;  gündelik hayatlarımız içinde yeni gerçeklikler yaratmak için, toplumun öz-örgütlülüğü için, paylaşma ve dayanışma değerleriyle örülü, her gün süren bir mücadele hattı oluşturursak başarabiliriz. Biz ne GSEE ne ADEDY ne PAME ‘den ne de işçi hareketini manipule etmeye çalışanlardan -hangi maskenin altına saklanırlarsa saklansınlar- hiç bir şey beklemiyoruz.  Artık sefalet konuşmalarından sıkıldık, artık aralıksız bir şekilde baskı altına alınan bizler katlanmıyoruz, sabredecek zaman yok. Alınan yeni önlemlere baktığımızda bunların son olmadığını, tersine bizim hakkımız olanı almamızın önünde yükselen bir duvara bir taş daha konduğunu  görüyoruz. Bizim dünyamız, emeğimizi çalanlar ve nasıl yaşayacağımıza karar verenlerle çatışıyor..  Karşımıza yeni önlemler çıkıyor… Özörgütlü mücadeleci sendikacıkla 26 Eylül’ de  herkes genel greve!  (Libertarian Union Unity-ESE)

Anarkismo’dan çeviri
Yazının orijinali: http://www.anarkismo.net/article/23948