Polis Dayağının Tanığı Mahkemede“Ben Olsam Ölmüştüm” dedi

Taksim Polis Merkezi’nde biri komiser 12 polis tarafından maruz kaldığı şiddet nedeniyle dalağı alınan Mehmet Nezir Çirik’in polislerce dövülmesine tanık olan Murat A., ifadesinde: “Ben olsam ölmüştüm.” dedi.

Taksim Polis Merkezi’nde maruz kaldığı şiddet nedeniyle patlayan dalağı alınan 35 yaşındaki Mehmet Nezir Çirik’e işkence ettikleri iddiasıyla 12 polisin yargılandığı davada tanık olarak dinlenen Murat A., “Öldüresiye dövdüler. Kafasına ve değişik bölgelerine vurdular. Ben olsam ölmüştüm “dedi.

Davada Kemal A. ve Murat A. tanık olarak dinlenirken, Murat A. ifadesine şunları söyledi:

“Çirik ve arkadaşı bulunduğum nezarethaneye getirildi. Adam sigara içmek istediğini söyledi fakat zorla nezarete soktular. Bu defa bütün polisler gelip şahsı tekme tokat öldüresiye dövdüler. Hatta kafasına ve değişik bölgelerine vurdular. Ben olsam ölmüştüm. Bu arada dövülüp nezarete konan şahıs polislere ‘Kürt olduğumdan dolayı bunları yapıyorsunuz’ diye bağırdı.”

“Polis Türkçe konuşmaları için ikaz etti”

Diğer tanık Kemal A. ise ifadesinde şöyle dedi: “İki kişinin Kürtçe konuştuğunu duydum. Polis Türkçe konuşmaları için ikaz etti. Sonra o iki kişi bizim bulunduğumuz nezarethaneye geldi. ‘Kürtçe konuştuğumuz için bunlar oldu’ dediler. Polisler geldi. Ellerinde biber gazı vardı. Korunmak için yüzümü kapattım. Polislerin biber gazını kimlere sıktığını görmedim.”