POLİS ŞİDDETİ BU KEZ POLİSE YÖNELDİ

Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru görev esnasında komiserine selam vermediği ve şapkasını takmadığı gerekçesiyle önce azarlandı, sonra 8 komiser tarafından bir odada 6 saat dayak yedi.

Neredeyse gün aşırı ajanslara düşen polis şiddeti haberleri, ”şiddet” fiili değişmemekle birlikte, bu kez yöneldiği özne, farklılaşarak gündemde.

İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden komiser S.A ve polis memuru S.K, geçtiğimiz günlerde oynanan Galatasaray – Eskişehirspor maçında görevliydi. İddiaya göre komiser S.A, polis memuru S.K’yı önce kendisine selam vermediği, sonra da şapkası olmadığı gerekçesiyle azarladı. Maç bitimi şubeye döndükten sonra ise S.A, polis memuru S.K’yı komiserlerin bulunduğu bölüme çağırarak, yanında bulunan yedi komiser arkadaşıyla birlikte saldırıp dövmeye başladı.

S.A, 8 komiser tarafından dövüldükten sonra bir odaya kapatılarak 6 saat boyunca buradan çıkmasına izin verilmedi.

Olaya şahit olan bazı polis memurlarının diğer arkadaşlarına haber vermesiyle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün önünde, arkadaşlarının akıbetini merak eden yaklaşık 100 çevik kuvvet polisi beklemeye başladı. Arkadaşlarının can güvenliğinden “haklı olarak” oldukça endişe duyan polis memurlarının sayısının giderek artması karşısında S.K, kapalı tutulduğu odadan çıkarılarak, gece saat 02:00 sıralarında Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne sevkedildi ve darp edildiğine dair rapor aldı.