Akçay Tekstil ve Hey Tekstil İşçileri Direnişlerini Cumartesi Yürüyüşleriyle Sürdürüyor

Fabrikaları kapatılarak maaşları ve tazminatları gasp edilen Hey Tekstil ve Akçay Tekstil işçileri, 12 Ocak Cumartesi günü Taksim’de ortak yürüyüşte bir araya geldi.

Taksim Tramvay Durağı’nda saat 18.30’da Hey Tekstil ve Akçay Tekstil işçileri Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında Akçay Tekstil ve Hey Tekstil işçilerinin nasıl işsiz kaldıkları ve haklarının nasıl gasp edildiği anlatıldı. İşçiler, Galatasaray Meydanı’na geldiğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçiler adına basın açıklamasını Hey Tekstil İşçisi Zeki Gördeğir okudu. Gördeğir açıklamada işçilerin direnişlerinin giderek büyüdüğünü, direnen işçilerin haklarını almayı sürdürdüklerini belirterek “Direnişlerini mahkeme salonlarına hapsetmeyenler, çözümün ne Çankaya’da ne ILO’da olduğunu ancak mücadele ederek kendine ve sınıfına güvenilerek kazanılacağını öğreniyorlar” dedi. Gördeğir açıklamada Teknopark işçilerinin direnişini de selamlayarak, Teknopark işçilerinin İTO önünde direniş çadırı kurduklarını, Hey Tekstil işçilerinin de TOBB önünde direnişe devam ettiklerini hatırlattı.

“Mücadelemiz işten atılan, hakları gasp edilen son işçi kazanıncaya kadar sürecek” diyen Gördeğir, “Direnişimizi birleştirdikçe gücümüzü de birleştiriyoruz. Birlikte mücadele eden işçiler mutlaka kazanacaklar.” diyerek, işçilerin örgütlü mücadelelerinin önemine vurgu yaptı.
Direnişçi işçiler sloganlarla ve direnen işçilerle dayanışma içinde olunması çağrısıyla eylemi sonlandırdılar.