Tuzla Ada Tersanesinde İşçiler Vinçleri İşgal Etti

İşçiler Vinçleri İşgal, Dayanışma için Gelenler Kapıyı Bloke Etti

Ada tersanesinde patronun defalarca sözünü tutmayarak işçilere maaşları ödememesi üzerine işçiler, tersanede bulunan vincin üzerine çıkarak vinci işgal etti.

Günlerdir ücretlerini alabilmek için Ada tersanesi önünde bekleyen işçiler bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren tersane önünde beklemeye başladılar.  Saat 12:00 civarında işçiler tersane kapısının açılmasıyla içeriye girdiler.  Tersanenin içerisine koşan işçiler tersanedeki vinçlerin üstüne çıkarak tersanedeki işi durdurdular.

İçeriye giren işçilere özel güvenlik saldırdı. Saldırı sırasında bir işçi yerlerde sürüklendi. Dışarıdaki işçilerin ve dayanışmaya gelenlerin direnişiyle güvenlik görevlilerinin saldırısı engellendi. Çıkan arbede sırasında Ada tersanesi patronunun (mafyatik) korumaları işçilere ve muhabirlere tehditler savurdu.

İşçilerin vinci işgal etmesiyle tersanede iş durdu. Dışarıda kalan işçiler Ada tersanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek ücretlerini alana kadar direnmeye devam edeceklerini, ücretlerinin tamamının ödenmesi halinde arkadaşlarının vinçten ineceklerini söylediler. Basın açıklamasına DİSK, Devrimci Anarşist Faaliyet, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve BDP  destek verdi.Halen işçilerin bir kısmı kapı önünde bir kısmı da vinçlerin üzerinde direnişlerini sürdürüyorlar. İşçiler ücretleri ödenene kadar işgallerini sürdürmekte oldukça kararlılar. 

Meydan Gazetesi Muhabiri Merve Arkun’a Saldırı

Yerde sürüklenen ve vinçleri işgal eden işçileri görüntüleyen muhabirimiz Merve Arkun’ un fotoğraf makinasını almak isteyen özel güvenlikler ve patronun (mafyatik) korumaları, muhabir arkadaşımıza saldırarak tehditler savurmuşlardır. İşçilerin ve eylemcilerin araya girmesiyle saldırı engellenmiştir.