Haydi Kadınlar Meydanlara

Meydan Gazetesi’nin 8. Sayısı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen bu aya özel olarak kadınlar tarafından hazırlanmıştır.

Bu sayıda çoğunlukla kadın teması üzerine yazılar bulunmakla birlikte, güncel olayları da içeren kadın bakışıyla yazılmış yazılar da yer alıyor.

Bu sayının özel bir sayı olarak kadınlar tarafından hazırlamasının en önemli nedenlerinden biri gazetemizin ve yazarlarımızın cinsiyetçi
politikalara ve erkek egemen dil, kültür, davranış biçimlerine karşı olmasıdır. Aynı zamanda anarşist mücadelenin en önemli mihenk taşlarından gördüğümüz kadın mücadelesi ve mücadele anlayışımızın ifadesinin bu özel sayıda yer bulması ayrıca anlamlıdır.

Kadınların birçok farklı konuda fikir, yorum, haber, yazı ve deneyimlerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu sayı, aynı zamanda daha sonrası için de bir araya gelebileceğimiz bir dayanışma zeminini yaratmıştır. Farklı şehirlerde yaşamamıza rağmen yüz yüze iletişimin yarattığı motivasyona güvenip bir araya gelerek, kolektif düşünme, yazma ve tasarlama imkânını deneyimlemiş olmak bu sayı özelinde gazete süreci mizi daha da anlamlı kıldı.

Meydan Gazetesi’nin bu sayısında emeği geçen tüm kadınlara teşekkür eder, her gün bizim olsun şiarıyla tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız. Bir sonraki sayımızda buluşmak üzere…