Baran Toktaş Vicdani Reddini Açıkladı

Vicdani retçiler ülkede özellikle vatan haini ilan edilir, halkı askerlikten soğutmak suç sayılır. Bunların hepsine hazırım. Türk, Kürt, Ermeni, Laz, Çerkez, Roman her halktan, her dilden, her renkten gençlere çağrımdır; askere gitmeyin

İstanbul’da elektrikçilik yapan 23 yaşındaki Baran Toktaş, vicdani reddini açıkladı. Toktaş, Bingöl’de uzman çavuşların kız çocuğuna tecavüz etmesinin ve serbest bırakılmalarının bardağı taşıran son damla olduğunu ifade ederken, vicdani reddinde şunları söyledi: “Asker doğmadım ve ben hiçbir sisteminde asker olmaya yükümlülüğüm söz konusu olamaz. Korkacağım bir şey yok. Gizlenerek asker kaçağı olmaktansa ‘Ben bunu reddediyorum, hodri meydan’ demeyi tercih ediyorum… Ceylan Önkol da bir etken, İbrahim Oruç’ta bir etken; polis ya da asker eliyle katledilmiş bütün gençler birer etken. Şerzan Kurt’ta, Aydın Erdem de birer etken. Askeriyede yanlışlıkla öldürüldü süsü verilerek katledilen Sevag Balıkçı da etken… Uludere’de katilleri gördük. Reyhanlı’da da gördük. Medeni Yıldırım’ın katilini de hepimiz gördük ve biliyoruz. Ama militarist güçler bizim gözlerimizin görmediğini iddia ediyor. Katilleri tanıyoruz ama bu sistem bunu saklamak için her yolu, yöntemi denemektedir.”

“Vicdani retçiler ülkede özellikle vatan haini ilan edilir, halkı askerlikten soğutmak suç sayılır. Bunların hepsine hazırım. Türk, Kürt, Ermeni, Laz, Çerkez, Roman her halktan, her dilden, her renkten gençlere çağrımdır; askere gitmeyin” diyerek, herkese vicdani retlerini açıklamaları için çağrıda bulundu.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 11. sayısında yayımlanmıştır.