Ali İsmail Korkmaz Davası Başka Bir İlde Görülecek

Eskişehir’de Taksim Gezi Direnişi süreci eylemlerinde saldırıya uğrayıp, 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili tutuklanan biri polis beş kişi, avukatları aracılığıyla tahliye talebinde bulundu.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili 20 Kasım 2013 tarihinde yapılacak davanın ilk duruşması için Eskişehir Valiliği’ne ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na birer yazı göndererek, duruşmanın Eskişehir’de yapılmasının güvenlik açısından herhangi bir sakıncasının olup olmadığını sordu ve bu konuda güvenliğin sağlanıp sağlanamayacağının kendilerine bildirilmesini istedi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, valilikten ve Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan güvenliğin sağlanamayacağı yönünde bir yazı gelmesi halinde durumu Adalet Bakanlığı’na bildirerek Korkmaz davasının başka bir ilde görülmesini isteyeceği belirtildi.

Mahkemeye Ali İsmail Korkmaz’la ilgili bir yazı sunan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, davaya katılan avukatların da terör örgütü üyesi olduğunu iddia ederken Korkmaz’ın ölümünü“Protesto olaylarında yaralandığı iddiasıyla gittiği hastanede öldü” şeklinde açıkladı.

Ali İsmail’in ailesi, arkadaşları katillerin yargılanması için her perşembe “Adalet Nöbeti” ve “Adalet Yürüyüşü” gerçekleştiriyorlar.

Bu haber Meydan Gazetesi’nin 13. sayısında yayımlanmıştır.