Zorlu Center’de Taşeron İnşaat İşçileri İş Bıraktı

Anarsi Haber- Zorlu AVM Direniş 6

Zorlu Center AVM’de AKTÜRK adlı taşeron şirketin bünyesinde faaliyet yürüten SASEL adlı taşeron şirkete bağlı olarak çalışan yüze yakın taşeron işçisi iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sabah iş başı saatinde iş bırakan taşeron inşaat işçileri, gün içerisinde fa rklı zamanlarda patronlarla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler sonucu yarın öğlene kadar alacakların ödeneceği sözü alındı. Ancak taşeron inşaat işçileri yarın öğlene kadar alacakların ödenmemesi halinde direnişe başlayacaklarını duyurdu.

 

Bir yıldan fazla bir süredir ücretlerin düzensiz yatırıldığı Zorlu AVM’de iki aydır maaşlarını alamayan taşeron inşaat işçileri bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İş bırakma eylemi başladığında SASEL adlı taşeron şirket patronu işçilere hakaretler savurarak alanı terketmelerini istedi. Şantiyeyi terketmeyerek beklemeye başlayan taşeron inşaat işçileri öğlen saatlerinde önce SASEL taşeron şirketinin patronu ile ardından AKTÜRK taşeron şirketinin patronu ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.Anarsi Haber- Zorlu AVM Direniş 4

Görüşmelerin ardından başta maaş alacaklarının ve işten ayrılmak isteyen taşeron inşaat işçilerinin kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi konusunda tam anlamıyla anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine taşeron inşaat işçileri, İnşaat İşçileri Sendika Girişimi temsilcileri ve avukatı Zorlu Center yönetimi ile görümeye gitti. Görüşmeye gidilirken kapıda Zorlu Holding patronlarından Ahmet Zorlu ile karşılaşıldı. Taşeron inşaat işçileri önce Ahmet Zorlu’ya durumu anlatarak asıl işveren olarak bu durumun sorumlusu olduklarının vurugusunu yaptı.

Anarsi Haber- Zorlu AVM Direniş 9                                              Anarsi Haber- Zorlu AVM Direniş 10

 

Ahmet Zorlu’nun işçilerden kaçmasının ardından Zorlu Center yetkilisi Mahmut Perktaş ile görüşüldü. Görüşmeye AKTÜRK ve SASEL patronları da çağırılarak devam edildi. Kapı önünde gerçekleşen görüşmeleri izleyen Meydan Gazetesi muhabiri ve Alınteri muhabirini Zorlu Center özel güvenlikleri ve sivil polisler taciz ederek görüntü almalarını engellemek istedi. Görüşmelerde taşeron inşaat işçilerinin tüm talepleri dillendirilerek bu talepleri kabul edeceklerini söyleyen patronlardan bir protokol imzalamaları istendi. Görüşme sonucu olarak yarın öğlen saatlerinde kadar tüm alacakların ödenmesi kararlaştırıldı. Aksi halde  taşeron inşaat işçileri başta Zorlu AVM önünde eylemlerle başlayacak bir direniş süreci öreceklerini vurguladı.