Zorlu Center Direnişi’nde 2. Gün

 

Zorlu Center AVM’nin inşaatında çalışan taşeron inşaat işçilerinin direnişi 2. gününde de alacakların tamamını alma kararlılığı ile sürdü. 

Sabah iş saatinde şantiyeye gelen taşeron inşaat işçileri ve İnşaat İşçileri Sendika Girşimi temsilcileri beklemeye başladı. Önceki gün öğlen 12.00’ye kadar verilen süre dolmadan hemen önce patronlar alacakların hesaplandığını öğlen ödeneceğini söyledi. Bunun üzerine patronların hesap yapması beklendi. Öte yandan işçileri ve sendika temsilcileri kendi hesaplarını yaptılar.

Meydan Gazetesi Zorlu Direnişi 2. gün 5

Öğlen yemek arasından sonra SASEL adlı taşeron şirketin yetkilileri işçileri birer birer çağırarak maaş bordrolarını ve kıdem, ihbar tazminatlarının hesaplanmış halini sundular. İşçiler ve sendika temsilcileri bu bordrolar ile kendi hesapladıkları alacak miktarını karşılaştırdılar. Arada ciddi bir fark bulunduğunu farkeden taşeron inşaat işçileri SASEL’in birer birer çağırmasına karşı çıkarak görüşmeye gitmedi. Görüşmeye ancak sendika temsilcisi ve avukat ile beraber gireceklerini belirten taşeron inşaat işçileri, SASEL’in bağlı olduğu AKTÜRK adlı taşeron şirketi ve Zorlu Center yetkilileri ile görüşmeye karar verdiler.

Meydan Gazetesi Zorlu Direnişi 2. gün 71

Taşeron inşaat işçileri ile sendika temsilcisi ve avukatın oluşturduğu heyet önce telefon ile Zorlu Center yetkilisi ile görüştü.  Ardından AKTÜRK taşeron şirketi patronları bir görüşme talep etti. Görüşmede AKTÜRK taşeron şirketi patronları ile beraber SASEL taşeron şirketi patronları da yer aldı. Yaklaşık olarak 1 saat civarında süren görüşmeler sonucu, patronlar kendi hesapladıkları alacakları yatırdıklarını işçilerin hesapladığı tutarı ise avukatlar ile görüşeceklerini perşembe gününe kadar ödenmesi gereken miktarı ödeyeceklerini belirttiler. Bunun üzerine durumu değerlendiren taşeron inşaat işçileri direnişi perşembe gününe kadar şantiyeyi terketmeyerek sürdürme kararı aldı. Perşembe günü alacakların tamamının ödenmemesi halinde taşeron inşaat işçileri  direnişi Zorlu Center AVM önüne taşıyacak.