Zorlu Direnişi 4. Gününde : Sasel Patronu’nun Son Çırpınışları da Fayda Etmedi

kücük Meydan Gazetesi- Zorlu Direnişi 4. gün 7

Zorlu Center’de iş bırakma ile başlayan direniş dördüncü gününde. Önceki gün asıl işveren olan Zorlu Center yönetimi, taşeron şirketler Aktürk ve Sasel, işçilere tüm alacaklarını ödeyecekleri yönünde beyanlarda bulunmuştu. Direnişçi taşeron inşaat işçileri ise sonraki gün sendika avukatlarıyla beraber alacakları kontrol edeceklerini belirtmişlerdi.

Dördüncü gününde de sabah erken saatlerden itibaren şantiyeye gelen taşeron inşaat işçileri bekleyişe başladı. İnşaat İşçileri Sendika Girişimi temsilcileri de sabah erken saatlerden itibaren şantiyeye gelmeye başladı.

Öğlen saatlerinde direnişçi taşeron inşaat işçilerinden bir kısmı yemekhaneye giderek yemek ihtiyacını karşılarken İnşaat İşçileri Sendika Girişimi temsilcileri ve yemekhaneye gitmeyen direnişçiler direniş alanında bir sofra kurdular. Öğlen yemeğinin ardından taşeron inşaat işçileri adına iki temsilci Sasel ofisine giderek patronlar ile görüştü.

Öğleden sonra 14.00 civarında yüklenici taşeron şirketi AKTÜRK ve SASEL taşeron şirketinin avukatlarının geleceği öğrenildi. Taşeron İnşaat işçileri de sendikadan avukatlarının saat 15.00’da geleceğini belirterek o saatte alacakların tekrar hesaplanarak bir görüşme daha gerçekleştirilebileceğini belirttiler.

15.00’da sendika avukatları ile beraber direnişini DİSK’in Şişli’deki binasına taşıyan Greif direnişçileri, taşeron inşaat işçilerini ziyarete geldi. Greif direnişçileri ile taşeron inşaat işçileri inşaat sektörünün zorluğu ve bu sektördeki çalışma koşulları üzerine bir sohbet gerçekleştirirken öte yandan Greif işçilerinin direnişi ve direniş süreci üzerine de yoğunluklu sohbetler gerçekleşti.

kücük Meydan Gazetesi- Zorlu Direnişi 4. gün 9

Direnişçi işçiler arasında sohbetler sürerken avukatlar, İnşaat İşçileri Sendika Girişimi temsilcileri ile taşeron inşaat işçileri temsilcileri maaş ve tazminat alacaklarına dair tekrar hesaplamalar yaptılar. Bu hesaplamalar sonrası SASEL ve AKTÜRK patronları ile bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmeler sonucu taşeron inşaat işçilerinin taşeron şirketleri ile imzaladıkları iş sözleşmesi çerçevesindeki tüm alacakları ve dört gündür şantiyede beklemeye karşın yıpranma ücreti de ödenmesi kararlaştırıldı.

 

Patronlar ile görüşmeden sonra tekrar biraraya gelen taşeron inşaat işçileri tüm süreci değerlendirdi. İnşaat İşçileri Sendika Girşimi avukatları işçilere bundan sonraki çalışma hayatlarında tekrar aynı problemlerle karşılaşabileceklerini belirterek bu direnişin öğrettiklerini unutmamak gerektiğini vurugularken sendikalı olmanın önemine dikkat çekti.

kücük Meydan Gazetesi- Zorlu Direnişi 4. gün 13

Direnişçi taşeron inşaat işçileri yarın tüm alacakların eksiksiz bir şekilde alınmasının ardından eylemlerini sonlandırma kararı aldı.

kücük Meydan Gazetesi- Zorlu Direnişi 4. gün 15