Aydın Ünal, Hepiniz Birbirinizden “Akıllısınız”

AKP’nin “dava adamı”, Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, bugünkü “Dava Delileri” adlı köşe yazısında kendi mahallesinin, “sonradan taşınan” sakini Cem Küçük’e sarmış. Malum, Cem Küçük geçtiğimiz günlerde Mavi Marmara eylemcileri için “manyak tipler” yakıştırmasında bulunmuştu.
Aydın Ünal yazısında AKP’nin ne kar getiren bir kuruluş ne de bir şirket olmadığını belirterek, partinin “kutlu davası” olduğuna atıfla Cem Küçük’ün “manyak tipler” sözünü “bu davanın delileri” şeklinde olumluyor. AKP’yi büyük bir gemiye benzeten Ünal, Cem Küçük gibi bu gemiye sakin limanlarda “kapak atanları” da bu geminin farelerine benzetiyor.
RTE’nin miting metinlerinin de yazarı olan Aydın Ünal’ın bu “davaya”  ve onun liderine yakınlığına şüphe yok. Yazıda kurduğu “gemi” metaforu ise “batmaz” denilen Titanic’in bile battığı düşünüldüğünde oldukça gerçekçi. Ancak Aydın Ünal’ın bu tepkisindeki samimiyeti, benzer bir tepkiyi RTE’ye gösterdiğinde inandırıcı olabilirdi. Bilindiği gibi Erdoğan,geçtiğimiz aylarda İsrail ile yaptığı anlaşma sonrası Mavi Marmara eylemcilerine “giderken bana mı sordunuz” diye çıkışmıştı. Bu sözün bir anlamı da “İsrail ile işimiz var, ortalığı bulandırmayın” idi.
Aydın Ünal’ın “dava delilerinden” olmayan Cem Küçük Mavi Marmara’da yaşamını yitirenlere “manyak tipler” deme cüretini RTE’in bu sözlerinden almış olmasın. Ama daha da ötesinde böylesi beyanlarla İsrail’in övgüsünden cesaretleneceği aşikar.

Aydın Ünal RTE İsrail, İsrail Cem Küçük ilişkisini araştırmalıdır. Ama fazla da ortalığı bulandırmadan.