Milliyet Gazetesi’nden Kasıtlı Olarak İşçinin Emekçinin Kafasını Karıştıracak Manşet

Milliyet, bugün attığı manşette işçinin emekçinin işsiz kaldığında en önemli dayanaklarından biri diyebileceğimiz kıdem tazminatının indiragandi projesi olan yasa değişikliğini manşet yapmış. Cem Kılıç tarafından 10 soru ile haberleştirilen bu indiragandi, işçinin en büyük sıkıntısı olan istifa ettiğinde kıdem tazminatından vazgeçmesi durumunun değişikliğine vurgu yaparak değiştirilecek olan yasanın olumlu etkisini öne çıkarmaya çalışmış.

Soruların bir tanesi (7.) birazcık gerçeği göstermek zorunda kalmışsa da, diğer 9 soru tamamen manipülasyondan ibarettir. Kıdem tazminatının ilk alınan maaş üzerinden hesaplanarak ancak emekli olunduğunda fonunda biriken paranın tamamının alınabileceğini belirten bu 7. soru zor zar emekli olmayı bekleyen bir işçinin zor zar göreceği kıdem fonu parası olacaktır. Kıdem fonundaki parayı sanalda sürekli görebilme imkanı tanıyan bu değişiklikte, somutta ise anca emeklilikte görebileceğimizi söylüyorlar.

Ben bunu bilirim. Çalışmışım bir yıl bir yerde, öyle ya da böyle atılmışım, işsiz kalmışım, bir buçuk iki maaş kadar  ihbar tazminatımı, kıdem tazminatımı almışım. İş arıyorum, iş ararken bu para beni de ailemi de idare ediyor. Artık bu para yok. Var da yok. Var, sanaldan giriyorum e-şifreyle, e-param orada var. Somutta bende para yok. E ne anladım ben bu katkıdan? Tabi bunlar bu kadar da basit değil. Ülke ekonomik krizde. Referandum kampanyalarına, şunlara bunlara kasalar boşalmış. Doldurmak lazım. E patronlardan alamazlar, araları bozulmasın. Kimden alacağız? İşçiden emekçiden… Buradan da içinde bulunduğum Senin Medyan haber portalına sesleniyorum: Bu mesele araştırılmalı, ayrıntılı bir şekilde yazılmalıdır.