Devlet, Gözaltına Aldı, Ters Kelepçeyle Sürükledi Sonra “Kaçtı” Dedi. Ailede “Faili Meçhul” Endişesi

Amed’in Lice ilçesi Türeli köyünde bahçesini sulamaya giden Osman Yalavuz askerler tarafından ağır yaralanmıştı. Askerler, ardından Osman’ın  kuzeni Mesut Yalavuz’u ters kelepçeleyerek arazide sürüklemişti.  Askerler tarafından ters kelepçelenip sürüklenen Mesut için “kaçtı” denilmişti, ancak aile, “faili meçhul” cinayetten endişe ederken, valiliğin her iki ismi “terörist” ilan etmesi endişeleri arttırdı.

Mesut Yalavuz’un abisi Nimet Yalavuz, dün akşam askerlerin köye geldiğini ve Mesut’un ellerinden kaçtığı bilgisini verdiklerini söyledi. Kardeşinin can güvenliğinden endişeli olduklarını belirten Yalavuz, “Dün arazide ters kelepçelenerek dolaştırılıyordu. Yanında ağır silahlı onlarca özel tim vardı. Nasıl olur da onların arasından kaçar? Askerler kardeşimi faili meçhul edebilir. Çok endişeliyiz. Gereken resmi kurumlara başvuracağız” dedi.

Amed Valiliği, Türeli köyünde dün yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Osman ve Mesut Yalavuz kastedilerek, “Lice ilçesi Türeli köyü Kalkanlı mezrası mülki sınırları içerisinde 2 farklı yerde bir grup terörist ile çıkan çatışmada biri yaralı 2 terörist yakalanmıştır” denildi.

“Yaralı terörist” denilen 4 çocuk babası, hayvancılıkla uğraşan 30 yaşındaki Osman Yalavuz’un, Amed Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor.

Kaynak : 1habervar