Nuriye Semih Dayanışması’ndan Örgütlere Çağrı

 

Direnişin 239. Açlık Eylemi’nin 119. gününde Nuriye ve Semih için bir süredir istanbul’da eylemler gerçekleştiren Nuriye ve Semih Dayanışması tüm örgütlere çağrı yaptı.

Dayanışmayı büyütmek için yapılan çağrı şöyle ;

“Sayın kurum temsilcisi;

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işe iade talebiyle başlatmış olduğu açlık grevi eylemi dolayısıyla biraraya geldik. OHAL ve KHK’lar ile hukuksuzluğa uğrayan ve bu hukuksuzluğu kabul etmeyerek direnişe başlayan eğitimcilerin “talepleri talebimizdir” dedik. Ve bizler toplumun en politik, insan hak ve hürriyetleri adına sorumluluk üstlenmiş örgütlü kesimleri olarak Nuriye ve Semih’in yaşatılmasını önümüzde duran en acil görev bildik.

Direnişin bir an evvel direnenlerden yana sonuç alması ve arkadaşlarımızın geri dönülmez noktaya gelmeden sağlıklarına kavuşturulması için insanlık adına üstlenilen bu sorumluluğun çok daha geniş kesimler tarafından paylaşılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu sebeble bir buçuk ay önce bir araya gelerek oluşturduğumuz “NURİYE SEMİH DAYANIŞMASI”na sizin de katılımınızı bekliyoruz.

Toplantılarımız her pazartesi 19.00’da yapılmaktadır.

NURİYE VE SEMİH İÇİN DAYANIŞMA

ANADOLU KÜLTÜR VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ – BAĞIMSIZ DEVRİMCİ SINIF PLATFORMU – BARIŞ BLOKU – ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU – ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ İSTANBUL ŞB. – ÇAYAN HALK MECLİSİ – DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK – DEVRİMCİ ANARŞİST FAALİYET – DEVRİMCİ HAREKET – DEVRİMCİ TEKSTİL İŞÇİLERİ SENDİKASI – DEVRİMCİ YOLDA ÖZGÜRLÜK – DİRENİŞLERLE DAYANIŞMA PLATFORMU – EMEK PARTİSİ – EMEK VE ÖZGÜRLÜK CEPHESİ – EMEKÇİ HAREKET PARTİSİ – GAZİ HALK MECLİSİ – GENÇLİK FEDERASYONU – GEZİ ŞEHİT VE GAZİLERİ PLATFORMU – GRUP YORUM – HALK CEPHESİ – HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ İSTANBUL ŞB. – HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ – İDİL KÜLTÜR MERKEZİ – İNSAN HAKLARI DERNEĞİ İSTANBUL ŞB. – KALDIRAÇ – KAMU ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ – KAMU EMEKÇİLERİ CEPHESİ – KESK ŞB. PLATFORMU – MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU – ÖZGÜRLÜK VE DAYANIŞMA PARTİSİ – ÖZGÜRLÜKÇÜ HUKUKÇULAR PLATFORMU – PARTİZAN – PROLETER DEVRİMCİ DURUŞ – SANAT MECLİSİ – SOSYALİST YENİDEN KURULUŞ PARTİSİ – SURUÇ YARALILARI VE TANIKLARI PLATFORMU – TOPLUM VE HUKUK ARAŞTIRMALARI VAKFI – TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ