Fırtına ve Dolu Felaketi Sonrası İstanbul ve A Haber’in Devleti Aklama Çabası

Dün akşam saatlerinde yaşanan ve önce yağmurla başlayan, daha sonra dolu ve fırtına şeklinde etkisini gösteren afet sonrası bu sabah saatlerinde, İstanbul sokaklarında devrilen ağaçlar, kapanan yollar, patlayan camlar dikkat çekti.

Dünkü fırtına sonrası bu sabah Kadıköy Koşuyolu:

 

Çengelköy’de bulunan tarihi Çınaraltı Meydanı’nda bulunan asırlık çınar da dünkü fırtınada devrildi.

Dün akşam, Kadıköy Bahariye Caddesi’nde yolda kalan tramvayı iten insanlar:

Öte yandan, dün ilgili  resmi bir kaynaktan tatmin edici bir açıklama ve önlem uyarısı yapılmamasının ardından, bugün nihayet İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bir açıklama yaptı. AKOM, bugün için Kartal, Pendik, Adalar ve Tuzla için şiddetli yağış uyarısı yaptı. Ayrıca Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yaşanacak sağanak yağış için, sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Dün akşam İstanbul’da tüm bunlar yaşanırken, devlet medyasının sözcülerinden A Haber ise, yaşanan felaketin ne kadar “doğal olduğunu” , devletin ekolojik katliam, talan ve yıkım politikalarının bunda hiç payı olmadığını anlatmak için, muhabirine dolu altında yayın yaptırmakla meşguldü.