Pakistan Başbakanı Yolsuzluk Nedeniyle Azledildi

Pakistan Anayasa Mahkemesi,Panama Belgeleri’ndeki yolsuzluk suçlamalarına ailesinin adı karışan Başbakan Navaz Şerif hakkında kararını verdi. Mahkeme, Şerif’in görevden alınmasına hükmetti. Şerif kararın ardından istifa etti. Navaz Şerif’in çocuklarının, ‘offshore şirketler’ aracılığıyla Londra’da daireler satın aldığının ortaya çıkmasının ardından açılan soruşturma, yaklaşık 1 yıldır sürüyordu.

Pakistan Anayasa Mahkemesi’nin 5 kişilik hakim heyeti, Şerif’in görevinden alınmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca Pakistan Finans Bakanı İshak Dar’ın da görevden alınmasına karar verdi. Mahkeme adına açıklama yapan yargıç Ejaz Afzal Han “Şerif artık parlamentonun dürüst bir üyesi olmaya uygun değil ve başbakanlık görevi sonlanacak” dedi. Şerif ömür boyu siyasetten de men edildi.

Duruşma sırasında mahkeme binası dışında ise muhalif Tehrik-i İnsaf Partisi destekçileri ise ‘Navaz Git’ sloganları atarak eylem yaptı.

Bina dışında konuşan Tehrik-i İnsaf Genel Sekreteri Cihangir Han Tarin ” Bugün Pakistan halkı gerçek adalete sahip oldu. Yeni bir dönem başladı” dedi.