Nuriye ve Semih için Kadıköy’deki Eylemler Sürüyor

15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte çıkarılan KHK ile atıldıkları işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık eylemlerinin 142. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy’de dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Devrimci örgütler, siyasi partiler ve sendikaların katılımıyla gerçekleştirilen eylemde:

19:30 Bahariye Caddesi üzerinde bulunan  Kadıköy Süreyya Operası önünde “Nuriye Semih yalnız değildir” sloganlarıyla toplanma başladı.

19:32 “Açlık grevi 142. gününde” yazılı dövizlerin açıldığı eylemde sloganlarla Süreyya Operası önünde bekleyiş sürüyor. Birazdan yürüyüş başlayacak.

19:34 “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde yürüyüş başladı.

 

19:47 “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı eylem Serasker Caddesi’nden Khalkedon Meydanı’na doğru sürüyor.

19:53 “Sizi aramızda görene kadar sokaklardan çekilmeyeceğiz” ajıtasyonlarının atıldığı eylem, Khalkedon’a doğru sürüyor.

19:59 “Nuriye Semih onurumuzdur”, “Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Khalkedon’a varıldı.

20:09 Çağdaş Hukukçular Derneği’nden Seher Dursun basın açıklamasını okuyor.

20:26 Basın açıklaması bitti. “Nuriye, Semih serbest bırakılsın”, “,OHAL KHK’sına son verilsin” denildikten sonra yapılan tiyatro gösterisiyle eylem sonlandırıldı.