Uşak Belediye Başkanı Ziyaretini Koruma Terörüyle Kabul Ettirmek İstedi

Uşak’ın AKP’li Belediye Başkanı Nurullah Cahan´ın koruma polisi ile makam şoförü, başkanın ziyaret talebini kabul etmeyen esnafa saldırarak darp etti. Dün gece yaşanan olay, darp edilen Mehmet Otur’un anlatımıyla şöyle gelişti:

“Akşam işyerimde bağlama çalarken, tanımadığım iki kişi gelerek, Belediye Başkanı’nın düğün salonunda olduğunu, çıkışta esnafla istişare edeceğini söyledi. Ben de ‘Sakın ha arkadaşım, ben tanımadığım, bilmediğim kişiyle görüşmek istemiyorum’ dedim. Biraz terslenip gittiler. Aradan bir saat sonra işyerime Başkan’ın koruması yanında iki kişi ile gelerek, ‘Sen belediye başkanının yanında nasıl bizim onurumuzu ayaklar altında alırsın. Neden başkana küfrettin?’ dedi. Ben neden küfür edecekmişim deyince, bana ‘Sen DHKP-C’li misin?’ diyerek kafa attı, denk getiremeyince ben ona kafa attım, ardından da ben polisim diyerek silahını çıkardı. Ardından tekme ve tokatlarla beni işyerimden yerlerde sürüyerek sokağa çıkardılar. Sokakta da şiddetleri bitmedi.”

Mehmet Otur, olay yerine gelen polisler tarafından da, kendisine saldıranlarla aynı ekip otosuna bindirildiğini, saldırının ekip otosunun içinde de sürdüğünü belirtti.

Bu arada kavga anı,  civardaki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Belediye Başkanı’nın koruma polisi ve makam şoförünün yaya olarak iş yerine geldiği,  Otur ile bir süre sonra tartıştığı görülüyor. Ardından saldırı başlıyor. Esnafı arasına alan saldırganlar, tekme ve yumruklarla yer düşürüp, sürükleyerek dışarıya çıkarıyor. Çıkarırken de tekmelemeyi sürdürüyor. Yerde savunmasız yatan esnafa sokakta da şiddet uygulayan saldırganlara engel olmak isteyenler ise başarılı olamıyor. Saldırı ile ilgili açıklama yayınlayan Uşak Belediyesi ise, saldırıya uğrayan Mehmet Otur’un,  “Terör örgütü lehine sloganlar attığı” şeklinde ifadeler kullandı.