Kitap Satan İkiz Bebek Annesine Devletin Ödülü; Hapis Cezası

Me­zopotamya Kültür Merkezi(MKM)’nde çalışırken bir müşterinin elinde bir kitap listesi ile gelip sipariş vermesi üzerine kitapları temin edip, kitapları bulduğunu söylemek için müşteriyi aradı. Bunun üzerine polisler tarafından telefonları dinlenen Mülkiye yapılan baskında gözaltına aldı.

Sattığı kitaplar arasında tek bir yasaklı kitap olmamasına rağmen gözaltına alınan Mülkiye’nin sipariş listesi ise şöyleydi; Choamsky, Foucault, Mesnevi, Elif Şafak, Şükrü Erbaş

Bu kitapları sattığı için suçunun ne olduğunu merak eden Mülkiye’ye verilen cevap “Örgüt üyeliği” oldu.

2014 yılında hapis cezası verilen Mülkiye demir kılıç Mülkiye Demir Kılınç ve Panik atak, görme bozukluğu ve kalça çıkığı rahatsızlıklarından dolayı erteleme için hastaneye başvurdu. Hastanenin verdiği rapor ise “Panik atak, görme bozukluğu ve kalça çıkığı var ancak cezaevine girmesine bir engel yok” oldu.

Mülkiye Demir Kılınç, dün eşi ve ikizleri Özgür ve Lorin’i ile birlikte Aydın-Kuşadası yolu üzerinde gözaltına alındı.

Kılınç, tutuklanarak Aydın Cezaevi’ne gönderildi. Kılınç’ın, suçlamaya konu olan dosyasının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan, Kılınç’ın panik atak, görme bozukluğu ve kalça çıkığı gibi hastalıklarının gittikçe kötüye gittiği öğrenildi.

Mahkeme süreci devam ederken, Meydan Gazetesi’nin Mülkiye Demir Kılınç ile Yaptığı Ropörtaj : https://meydan1.org/gundem/2014/04/6-aylik-ikizlere-25-ay-hapis-2/