Dersim’de TSK’nin Çıkardığı Orman Yangınlarına Karşı İzmir’de Eylem

Dersim’in Pülümür ilçesinde TSK’nin başlattığı operasyonlar sonrası, helikopterlerle bombalanan bölgede çıkan yangın bölgede büyük bir ekolojik katliama yol açıyor. TSK’nin çıkardığı yangının ardından köylüler yangını kendi çabalarıyla söndürmeye çalışması da “güvenlik bölgesi” gerekçesiyle engellenmişti.

İzmir’deki Alevi örgütleri ve ekoloji dernekleri Dersim’de  orman yangınlarıyla yaşanan bu ekoloji katliamına ilişkin eylem yaptı. Eylemde, bölgede ‘güvenlik’ bahane edilerek ‘insansızlaştırma politikası’ uygulandığı belirtildi ve Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanan orman yangınlarına karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Eylemi gerçekleştiren örgüt ve dernekler adına Narlıdere Dersimliler Derneği Yöneticisi Hüseyin Berkan Alpar yaptığı konuşmada:

“Dersim’de son dönemlerde yaşanan askeri operasyonlarda helikopterler tarafından bombalanan bölgelerde orman yangınları giderek artıyor. Yangınlara ise ‘güvenlik’ gerekçesiyle müdahale edilmeyen bölgede köylüler kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalışıyor. Daha önce defalarca yapıldığı gibi bir kez daha ormanlarımız yakılarak coğrafyamız yaşanılamaz hale getirilmeye çalışılıyor. Yine öncekilerde olduğu gibi basın bu felaketi görmezden geliyor veya yazması engelleniyor. Orman yakmalara, köy boşaltmalara, barajlara, HES’lere, ormanların ev sahibi hayvanların kovulmasına ‘hayır’ diyor ve tüm Türkiye’den bu konularda dayanışma istiyoruz.” dedi.

Kaynak: Pirha