Erdoğan Coca-Cola Fabrikası Açılışı Yaptı, Muhafazakar Cenah Karıştı

Son dönemde sıklıkla “yerlilik ve millilik” vurgusu yapan devlet iktidarının, en tepe ismi Recep Tayyip Erdoğan, küresel içecek şirketi Coca Cola’ya ait, Isparta  fabrikasının açılışını yaptı. Coca Cola’nın Türkiye’deki 10. tesisi olan fabrika açılışına Erdoğan’ın katılması sonrası ise özellikle sosyal medyadan tepkiler geldi.

İşgalci İsrail devletinin Gazze’ye her saldırısı sonrası “İsrail malı” diyerek Coca Cola ürünlerini “protesto” amacıyla yerlere döken muhafazakar cenahta en belirgin tepkiyi Alpaslan Kuytul’un Furkan Vakfı gösterdi. Furkan Vakfı’nın açtığı  #ErdoğanınCocaCola hashtagi Türkiye’de ikinci sıraya yükseldi. Benzer bir tepki de Milli Görüş geleneğinin gazetesi Milli Gazete’den geldi. Gazete haberinde, “Coca-Cola’nın Filistin halkına zulmeden İsrail’e büyük finans desteği verdiği gerekçesiyle Türkiye kamuoyunda antipati duyulan bir tarafı da var. Bugün sosyal medya ağlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Coca-Cola fabrikasının açılışına katılacak olmasına yönelik tepki gösteriliyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesi ise Erdoğan’ın açılışını yaptığı Coca Cola’ya ait fabrikanın adını “Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri” olarak duyurdu.

Kaynak: Sendika.org