Barcelona Genel Greve Gidiyor

Katalonya bölgesinin takımı Barcelona, yarın yapılacak olan genel greve katılacağını, ofislerini kapatacağını ve antrenman yapılmayacağını açıkladı.

Barcelona Yönetim Kurulu’nun olağanüstü toplantısından sonra Nou Camp Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan kulüp başkanı , “Katalonya’nın yaşadığı gerçeği dünyaya açıklamaya devam edeceğiz” dedi.

Katalonya’da yapılan bağımsızlık referandumu ve bununla bağlantılı olaylarda Barcelona Kulübünün, Katalan halkının yanında yer almaya devam edeceğini vurgulayan Bartomeu, sözlerine şöyle devam etti:

Tarihi bir dönemden geçiyoruz ve ülkemizin özgürlüklerine daha çok bağlıyız. Vatandaşlara saygı çerçevesinde siyasi bir çözüm bulunmasını savunuyoruz. Katalonya’ya sadık bir bağlılığımız var ve bunu elimizdeki tüm imkanlarla göstereceğiz. Dün demokrasiyi savunanlarla ve saldırıların mağdurlarıyla dayanışma içindeyiz.

Bartomeu, referandumda oy kullanma merkezlerine saldıran İspanya polisinin “orantısız güç kullandığını” belirterek, Katalonya’da son yıllardaki kendi geleceğine karar verme hakkı ve referandum girişimlerine destek verdiklerini söyledi.

Katalonya’nın olası bir tek taraflı bağımsızlık ilanında Barcelona, La Liga’yı bırakacak mı? Fransa veya İngiltere liglerinde oynama seçeneklerini değerlendiriyor musunuz? sorusuna Bartomeu, “Katalonya olarak zor anlar yaşıyoruz. Zamanı geldiğinde yönetim kurulumuz sakin bir şekilde kararını alacaktır” cevabını verdi.

Bartomeu, konuşmasını “Yaşasın Barça, yaşasın Katalonya” diyerek tamamladı.