14 Aralık’ta “Dahi İstanbul’da”

Dünyanın en büyük Leonardo Da Vinci sergisi “Leonardo Da Vinci Expo”, 14 Aralık’ta İstanbul’da açılacak.

Prömiyerini Belçika’da yapan İtalyan ressam ve bilim insanı Leonardo Da Vinci’ye adanmış en büyük ve kapsamlı sergi olan “Leonardo Da Vinci Expo” Türkiye’ye geliyor. ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ adıyla Maslak UNIQ Müze’de açılacak olan sergide Leonardo Da Vinci’nin orijinal eskizler yardımıyla hazırlanan 100 replikası ve sanatçıya ait el yazması, tablo ve çizimler yer alacak.

Dünyanın en büyük ‘Leonardo Da Vinci Makineleri Koleksiyonu’nun en önemli özelliği, sergide yer alan replikaların orijinal tasarımlara bağlı kalınarak ahşap ve metalden yapılmış olması. Sanayi tipi hiçbir birleştirici unsurun kullanılmadığı replikalarda tek bir vida kullanılmazken, Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak hayata geçirilmiş olan bu çalışmaların bazıları orijinal boyutlarında olup, bazıları ise ebatları 60 cm ile 5 metre arasında değişen replikalardan oluşuyor.

7 Nisan 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek sergide Leonardo Da Vinci eserlerinin yanı sıra dahi sanatçıdan ilham alan Donatello, Raphael gibi Rönesans döneminin diğer sanatçılarına ait örnekler ve orijinal belgeler de incelenebilecek.