“İran’ın Suriye’de 70 Bin Askeri Var”

İran merkezli “Mucahîdî Xelaq” Suriye’de toplam 70 bin dolayında, İran’a direkt ya da dolaylı bağlı askeri gücün bulunduğunu duyurdu. Söz konusu askeri gücün, Suriye’de 5 farklı bölgeye dağıldığı belirtildi. İran’a direkt bağlı güçler Şam ve etrafında konuşlanmış durumda. Şam Havaalanı’nda bu güçlerin komuta merkezinin bulunduğu belirtilirken, İran’la ilişkili güçlerin ayrıca Xeseke, Deyr -ez Zor, Rakka ve Qamişlo savunma merkezlerinin bulunduğu da kaydedildi.

İranlı güçlerin en önemli merkezinin ise geçtiğimiz Nisan ayında ABD  tarafından bombalanan Şeyrat Havaüsü’ndeki T4 kampı olduğu, bu kampın Rus birlikleri ile ortak kullanıldığı belirtildi. Kuzey cephesinde TC sınırına yakın Halep Operasyon Komutanlığı ve Mayir kentinde Devrimci Pasdarlar Birliği (Sikna Micinzirat) ile Akdeniz sahili yakınlarında ise yaklaşık 2 bin devrimci pasdarın (İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı birlikler) bulunduğu açıklandı.

Mucahîdî Xelaq’ın bildirdiğine göre İran ile ilişkili 70 bin kişilik askeri gücün 27 bininin Irak, Afgan ve Pakistanlı milisler, 10 bininin ise Hizbullah milisleri olduğu belirtildi.