AKP’li Başkan’dan İtiraf! “Kadınlar Öldürülüyorsa Ne Yapalım”

Çorum İl Genel Meclisi’nin AK Partili başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyesi CHP’li kadın vekillerin, kadına yönelik şiddeti gündem eden  konuşmalarının ardından, konuşmayı keserek, adeta itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Kaya’nın kadın düşmanlığını gözler önüne seren açıklamalar şu şekilde:

“Karşılıklı cevap vermeyin. Siz konuştunuz, ben dinledim. Kestim mi sözünüzü? Bu memlekete bu kadar mı düşman olunur ya? Sizin ideolojiniz nedir, anlamıyorum. Hollanda’da kadın bakanı topraklarına koymadılar, hiçbirinizden ses çıkmadı. Hiç tepki gösterdiniz mi?”
Söz verirsem öyle konuş
Konuşma ya. Söz verirsem öyle konuş. Sen konuşurken kimse konuştu mu? Başörtülü kadınlar üniversiteye alınmazken, ikna odalarında şerefsizce muamele yapılırken neredeydiniz? Hiçbiriniz tepki gösterdiniz mi? Sizinki sadece popülist politika. Şimdiye kadar bir tane mağdur başörtülü kadın için geldiniz mi? Kadın bizim anamız”
Ne yapalım öldürüyorsa
“Kadınlar öldürülüyor diyorsunuz. Kim öldürüyor. Ne yapalım öldürüyorsa, polis yakalayıp cezasını veriyor. Bu hükümetin verdiği kadın haklarını Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri hiçbir hükümet vermedi. Adam öldürüyorsa cezasını çekiyor. Erkekler öldürülmüyor mu? “