G20 Eylemcilerine Polis Baskını

Geçtiğimiz Temmuz ayında Hamburg’da gerçekleşen G20 toplantılarına yönelik gerçekleşen eylemleri bahane eden Alman polisi, dün sabah sekiz eyalette çoğunlukla  işgal evlerini hedef alan baskınlar gerçekleştirdi. Yapılan baskınlarda bir çok konutta arama yapılırken, sayısız eşya da inceleme altına alındı.

G20 toplantıları sırasında özellikle Hamburg’un bir sanayi bölgesi olan Rodenbarg’da gerçekleşmiş olan yürüyüş ve çatışmalar baskınların altyapısını oluşturuyordu. 7 Temmuz sabahı gerçekleşen yürüyüşte polis halka saldırmış, 14’ü ağır yaralı olmak üzere sayısız eylemcinin yaralanmasına  neden olmuştu. Gerçekleşen polis terörü videolarla belgelenmiş ve çok tepki çekmişti.

Baskınların ardından gerçekleşen Insurrection News’ta yer alan açıklamada G20 baskılarına karşı polis devletini ifşa edeceklerini ve devlete karşı mücadeleye devam edeceklerini belirten örgütler, devletin bu saldırılarını kendisini savunma biçimi olduğunu vurguladı.

Yapılan açıklamada G20 zirvesi’nin hali hazırda var olan ve kurulmakta olan uluslararası dayanışma ve mücadele ağlarını ortadan kaldırmak ve baskıları arttırmak için efendilerin işini kolaylaştırdığına yer verildi.