TDİ/TTE Platform’dan Tek Tipe Karşı Eylem Çağrısı

Silivri Hapisanesi’nde tutsak bulunan İlker Altundal ve Gökhan Keskin’a tek tip kıyafet giydirilmek istenmesi, kabul etmediklerinde de gardiyanlarca şiddet görmeleri, bu akşam Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda saat 19:00’da yapılacak bir eylemle protesto edilecek.

TDİ/TTE Platform imzasıyla yapılan eylem çağrısında: “bizler tutsak aileleri, yoldaşları, dostları olarak tutsaklara dayatılan bu saldırıları boşa boşa çıkarma kararlılığıyla tutsaklarımızın yanında olacağız.” denildi ve tüm duyarlı kesimler bu sese kulak vermeye çağırıldı.

Çağrı metni şöyle:

Tek Tipe İzin Vermeyeceğiz!

Hücre hücre yaşamı yeniden yaratan, baskı, işkenceye karşı tek silahı olan bedenini her saldırıya karşı siper eden devrimci tutsakların iradelerine yapılan son saldırı TTE’de bu bilinçle yırtılıp atılacaktır.

Silivri 9’nolu hapishanede TTE işkence saldırısına hayat vermek isteyen hapishane idaresi tutsakların iradelerine çarpmıştır. İnfaz hakimliğine götürülmek istenen 2 tutsağa TTE dayatmasında bulunulmuş kabul etmeyen tutsaklar işkenceye maruz kalmışlardır.

Birkez daha belirtiyoruz ki; bizler tutsak aileleri, yoldaşları, dostları olarak tutsaklara dayatılan bu saldırıları boşa boşa çıkarma kararlılığıyla tutsaklarımızın yanında olacağız. Çürümüş politikalarınızı çocuklarımızın üzerinde denemekten vazgeçin. 
Hapishanelerden yükselen “TTE yi giymeyeceğiz, yırtıp atacağız” iradesi irademizdir.

Çok geç olmadan tüm duyarlı kesimleri bu sese kulak vermeye çağırıyoruz.

Tarih: 17.01.2018
Saat: 19.00
Yer: Kadıköy Khalkedon Meydanı

TDİ/TTE PLATFORM