Yalnızlık Paylaşılmaz! Ama İngiltere’de Bakanlık Olur!

Yalnızlığın 9 milyon kişiyi etkilediği düşünülen İngiltere’de, yalnızlıktan sorumlu bir bakanlığın kurulduğu ve Muhafazakar Parti’den Tracey Crouch’un yalnızlık bakanı olarak atandığı açıklandı. Bu düşünce ilk olarak aşırı sağcı bir kişi tarafından öldürülen İşçi Parti milletvekili Jo Cox tarafından ortaya atılmıştı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, yeni bakanlığın Cox’un düşüncesini gerçekleştirmek için bu konuda çalışan sivil toplum örgütleriyle beraber çalışacağını dile getirdi. Göreve atanan bakan Crouch ise “Bu konu Jo’nun tutkuyla ilgilendiği bir meseleydi, biz de anısına sahip çıkmak ve İngiltere’de yalnızlıktan ötürü acı çeken milyonlarca kişiye yardım etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

2017 yılında yayımlanan bir rapor, yalnızlığın günde 15 adet sigara içmek kadar kötü olduğunu ortaya koymuştu. 75 yaşından büyük olan nüfusun 2 milyona tekabül eden yaklaşık yarısının yalnız yaşadığı düşünülüyor; çoğu günlerce bazen haftalarca hiçbir sosyal temas kurmadan yaşadığını belirtiyor.