Erdoğan’ın Hedef Gösterdiği Afrika Gazetesi’ne Saldırı

Kuzey Kıbrıs’da yayınlanan Afrika Gazetesi’nin bugün yayınlanan sayısının “Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” manşetinin ardından Erdoğan’ın hedef gösterdiği gazeteye faşist bir güruh tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da hedef gösterilen gazetenin yayın yönetmeni Şener Levent, “Kuzey Kıbrıs’ta Madımak ruh halini yaşadıklarını” söyledi.

Gazete önünde 200-300 kişinin toplandığını, atılan taşlarla camların kırıldığını söyleyen Levent, çevre köylerden grupların gazeteye doğru yola çıktığı duyumunu aldıklarını söyledi.

Levent, bina önündeki polislerin yaşanan saldırılara karşı hiçbir şey yapmadıklarını belirtti.

Afrika gazetesinin manşeti hakkında dün Bursa’da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şunları söylemişti:

Kuzey Kıbrıs’ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış… “Türk ordusunu Kıbrıs’tan sonra yeni bir işgal yaptığını” söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime böyle bir durum sergilemek suretiyle Kuzey Kıbrıs’ta onlara cevap vermeleri lazım.

Şener Levent, Erdoğan’ın bu sözlerinden önce kendilerine yönelik herhangi bir tepkinin olmadığını belirtti ve tepkileri Erdoğan’ın sözlerinin ateşlediğini vurguladı.