Gazeteci İsmail Eskin’in Evine Polis Baskını

Efrîn’deki TC ve ÖSO’nun işgal girişimlerine ilişkin paylaşımlar yapan gazeteci İsmail Eskin’in ailesinin evi polisler tarafından basıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, TC ve ÖSO destekli çetelerle birlikte Efrîn’de yaptığı saldırılara ilişkin Twitter’dan paylaşımlarında bulunanlar hakkında çıkardığı yakalama kararı kapsamında gazeteci İsmail Eskin’in Amed’in Bağlar ilçesinde bulunan ailesinin evine baskın yapıldı.

Yurt dışında bulunan gazeteci Eskin’in ailesinin polis tarafından sorgulandığı öğrenildi. Yaklaşık 1 saat boyunca evde arama yapan ekipler daha sonra ayrıldı.

Gazeteci Eskin, Twitter’dan şu paylaşımda bulunarak, tepkisini dile getirdi:

Ne silahlarınız ne komplolarınız doğru bildiklerimi söylemekten alıkoyamaz. Size boyun eğen bir gazeteci olmadım ben. Bu da size dert olsun. İstiyorlar ki herkes sussun ve onlara itaat etsin. Ama susmak yok. Katlettiğiniz çocukların, yaktığınız insanların hesabını vereceksiniz. Nasıl katlettiğiniz çocukların annelerinin gözlerine uyku girmiyorsa size de uyku haram olacak. Diktatör yargılanana kadar onun tetikçileri hesap verene kadar yazmaya devam.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu soruşturma kapsamında, 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkardığı belirtiliyor.