90 Ayrı Para Cezası Aldı, Delil Bırakmamak İçin Sözünü Su ile Yazdı

KHK ile işten atılanm öğretmen Engin Karataş, yaptığı sayısız eylemde, havada ve suda gözaltına alınmış, şimdi de polise delil bırakmamak için suyla “İşimi istiyorum” yazıyor. Karakaş; “Zaten ne yazsak direniş anlamına geliyor” diyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sınıf öğretmeni olan Engin Karataş, 13 yıl boyunca çalıştığı ilkokuldan 29 Ekim 2016’da çıkarılan KHK ile işten atıldı ve o günden beri sayısız eylem gerçekleştirdi.

Daha önce havada ve suda  “İşimi istiyorum” eylemi gerçekleştiren Karataş şimdi de yazısını meydana suyla yazdı.

Delil bırakmamak için farklı yollar deneyen Karataş: “Polis gelip beni gözaltına alıp gidiyordu. Ben de yazıyı farklı materyallerle yazmaya başladım. Bir gün bir çuval götürdüm. Çuvaldaki delikten buğdaylarla döke döke ‘İşimi istiyorum’ yazdım. Polis delil olarak yerdeki buğdayı toplayamıyor tabii. Ben de toplaması zor olan materyallerle yazıyorum. Buğday, su uçup gidiyor, delil kalmıyor. Bir gün de koli bandıyla yazmıştım…

Karakaş, “Sürekli eylem düşünüyorum, bu da beni diri tutuyor. Hem etraftakiler de sürekli bakıp şaşırıyor. Zaten kağıtlara ne yazsak direniş anlamına geliyor.” dedi.

Mesela bir gün de büyük bir kağıda sadece ‘Öf’ yazmıştım. Burada tek başıma olunca da halkla iç içe olduk. İnsanlar yanıma geliyor, destek veriyorlar. Ben burada 13 yıldır çalışıyordum zaten tanıyordu beni insanlar.

Tanesi 260 liradan 90 ayrı para cezası var

Kabahatler Kanunu ile kesilen cezaya da zam geldiğini anlattı: “Ceza, 227 liradan 260 liraya yükseldi. Bana kesilmiş yaklaşık 90 ayrı ceza var. Hepsine itiraz ettim, mahkeme itirazları reddetti. Yakında icra olarak geri dönmesini bekliyorum cezaların…

Karataş’ın geçen haftaki eylemi de üzerinde “OHAL” yazılı kağıtları yürüyüş ve bisiklet yoluna sermek oldu.