Anarşist Tutsak Şevket Aslan Hapishane’deki Adaletsizliklere Karşı Açlık Eyleminde


Aliağa Şakran’da bulunan İzmir 3 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde tutulmakta olan anarşist tutsak Şevket Aslan, hapishanede gittikçe artmakta olan baskılar ve hapishane yönetimi tarafından anarşist kimliğinin tanınmamasına karşı 21 Kasım’da başladığı açlık eylemine devam ediyor.

Aliağa Şakran’da bulunan İzmir 3 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde tutulmakta olan anarşist tutsak Şevket Aslan’ın başlattığı açlık eylemine karşı çözüm aramaya gitmeyen hapishane yönetimi Aslan’ı, “sorunları görüşelim” bahanesiyle aynı koğuştan başka bir tutsakla beraber çıkartıp gardiyanlar tarafından darp etti. 24 saat süngerli oda diye tabir edilen yerde tutulan Şevket’ten bu süre içinde tuvalet ihtiyacını da kameraların önünde yapması istendi. Ama Şevket, kendisine dayatılan hiçbir şeyi yapmadı ve direndi.

Şevket Aslan hakkında bilgi veren Av. Gökhan Soysal, “Şevket 19 Temmuz’da da aynı taleplerle açlık eylemine başlamış, eylemini 53. günde kazanımla sonuçlandırmıştı. Ancak aynı sorunların tekrar yaşanması üzerine 21 Kasım’da “süresiz-dönüşümsüz” açlık eylemine başlayan Aslan, talepleri kabul edilene dek eylemini sürdüreceğini söyledi.” dedi. Ayrıca Avukat Gökhan Soysal, Şevket’in unutkanlıklarının başladığını belirtti.

Şevket’in talepleri şu şekilde:

Anarşist kimliğinin tanınarak hapishanedeki başka bir anarşist tutsakla beraber tutulmak veya bu olmayacaksa tekli odaya alınmak; kargodan gelen kitapların tarafına verilmesi; resmi kurumlara hitaben verilen dilekçelerin kaybettirilmemesi ve istendiğinde çıkış numaralarınım verilmesi; açık ziyaretler ve sağlık sebepleri dışında ayakkabı çıkartma dayatmasına son verilmesi; idareyle görüşmelerinde insan onuruna yaraşır şekilde davranış görmek ve duvar dibinde ayakta bekletilme uygulamasına son verilmesi; yağlı boya resim malzemelerinin kendisine verilmesi veya resim atölyesine ulaşımının sağlanması.

Talepleri yerine getirilene kadar eylemini sürdüreceğini belirten Şevket, gazetemizi yayına hazırladığımız günlerde açlık eyleminin 70’li günlerinde direnmeye devam ediyor.