Fatih Ormanı’nı Talan Edecek Proje “Parkorman” Durduruldu

Kuzey Ormanları Savunması, Fatih Ormanı’nı yapılaşmaya açacak olan Uzun Devreli Gelişme Planı ile Nazım ve Uygulama İmar Planları’nın mahkeme tarafından durdurulduğunu açıkladı. Projenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada olumlu karar çıktı.

*Doğuş ve Bilgili Holding, Fatih Ormanı içine “Parkorman” adı altında villalar, çarşı, 50 bin kişilik bir stadyum, kapalı spor salonları, otoparklar yapmak için çalışma başlatmıştı.

Kararla birlikte Serdar Bilgili ve Ferit Şahenk’in Fatih Ormanı’nı eğlence parkına çevirme projelerini gerçekleştirmek için yasal bir dayanakları kalmadı. Orman Bakanlığı’nın, bu mahkeme kararını dikkate alarak tabiat parkı kararını da iptal etmesi gerektiğini belirten Kuzey Ormanları Savunması, açıklamanın devamında “Fatih Ormanı’ndaki çitleri kaldırmalı ve orman içindeki tüm yapıları yıkmalıdır. Orman, derhal yaban hayata terk edilmelidir. Kuzey Ormanlarına acımasızca saldırmakta olan iktidar ve beslemesi inşaat ağaları şunu unutmasınlar; Maslak’tan kuşatmaya aldıkları, içinde kanser gibi büyüyen taş ocakları açtıkları Fatih Ormanı, Belgrad Ormanı’nın güneyidir ve park değil ormandır. El ele yaşamı savunmak için verdiğimiz Fatih Ormanı mücadelemizi kazandık, bir arada mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.