Erdoğan’ın Yeni Görev Tanımı: “Savaş Karşıtı Öğrenci Avcısı”

Bugün AKP Beyoğlu İlçe Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki savaş karşıtı öğrenciler*i kastederek “Lokum dağıtanlara farklı bir şekilde davrananlara haddini bildirmek birinci dereceden benim görevimdir!” dedi.

*19 Mart günü Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin Saldırısı’nı lokum dağıtarak kutlayanlara karşı “İşgalin Katliamın Lokumu Olmaz” pankartıyla bir eylem gerçekleştiren savaş karşıtı öğrencilerden beşi, 20 Mart günü sabaha karşı yapılan baskınlarla gözaltına alınmıştı. Bu gözaltılara karşı yapılan eylemlere de polis saldırmış, yine bir çok öğrenci darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Bugün yaptığı açıklamada, o “savaş karşıtı öğrenciler”i kamera çekimlerinden bulup gereğini yapacaklarını söyleyen Erdoğan, “Birileri ülkemize çelme takmaya çalışmakla meşgul. Dışarıda birileri Afrin harekatından rahatsız olabilir ama bu ülkenin ekmeğini yiyenlerin buna hakkı yoktur. Lokum dağıtanlara farklı bir şekilde davrananlara haddini bildirmek birinci dereceden benim görevimdir. Terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup gereğini yapacağız. Bu üniversitedeki hocalarımızın da çok dikkatli olması gerekir. Bu öğrencilerle hocaların iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız. Okul koridorlarında terör estiren çapulculara meydanı bırakmayacağız.” dedi.

“Bu üniversitenin içinde bu tür teröristler olduktan sonra, onlar bu markaya leke sürüyor” diyerek öğrencileri terörize eden Erdoğan, taleplerini dile getirmek için sokağa çıkan toplumsal kesimler için ise “Beyoğlu sokaklarında da zaman zaman arzı endam eden marjinaller edepleriyle durdukları sürece bu ülkenin renklerinden biri olabilirler. Ama işi şiddete, baskıya vardırırlarsa kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız.” şeklinde tehditler savurdu.